Remington New Model Army Revolver, #52704

Pris: 18 000:-

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 52704. Tillverkad ca Januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Levererad till nordstatsarmén under det amerikanska inbördeskriget. 8″ piplängd, med trumma för sex skott i kaliber .44″. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Militära märkningar. Korn av gängad typ i stål. Personlig märkning på varbygeln. 

Revolverns märkningar: Treradig pipadress, fullt läsbar. Militära sub-inspector initialer: pipan märkt P och W, laddarmen märkt P, Stommen märkt W, P och W. Varbygeln märkt P, trumman märkt W och P, kolvsidorna märkta P och P. Varbygeln har en personlig märkning, ristat i mässingen: ” H W T” och ”1500” i en rektangel.. oklart vad det skulle kunna betyda. Även höger kolvsida är ristad ”E H” undertill. Sydstatsvapen? Den är tillräckligt sliten för att vara det i alla fall. Samma serienummer förekommer på samtliga delar och revolvern är nummerriktig. Cartouche av Giles Porter på den vänstra kolvsidan, fullt läsbar.

Revolverns Finish: Ingen ursprunglig finish kvarstår. Relativt skarpa kanter men det är ingen brist på slagmärken och hanteringsblessyrer. Men revolvern är faktiskt hel och komplett. Kolvsidan på höger saknar lite av sin tå men inte mycket. Fin mynning. I övrigt, se bilder.

Revolverns funktion: Fungerar som den ska på alla sätt. Laddarmen något vinglig men sitter bra i sitt upphak. Matning och indexering fungerar utan att haka sig på något sätt och låsning av hane och trumma i sina lägen är korrekt och säkra. Helspänn ger en nästan stum låsning av trumman med mycket lite glapp. God linjering kammare-lopp. Nipplar i gott bruksskick, äldre. Allting lossat och insmort. Loppet har djup och tydlig räffling med mycket ytlig pitting. Inga stora partier eller fläckar med djupare pitting. Spel mellan trumma och pipa: endast 0,20 mm. Gott skick överlag i skjutduglighet! En bra kompis på skjutbanan som man inte behöver vara rädd för att använda när det kommer till värdeminskning, den mår väl bara bättre av att användas!

Pris 18 000:-