Remington New Model Army Revolver, #94482

Pris: 27 000:-

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver, serienummer 94482 tillverkad ca juni månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Piplängden är 8″ som på alla Remington New Model Army, enligt arméspecifikation. Trumman rymmer sex skott i kaliber .44″. Single-action mekanism. Trumman kan lätt demonteras och bytas mot en som är fulladdad. Soldaterna hade en eller flera reservtrummor med sig ut i fält för snabb omladdning. Modellen var en modernare och stadigare konstruktion än Colts revolvrar och gav dess en hård konkurrens om armékontrakten. Korn av gängad typ i stål, en modernisering jämfört med det äldre laxade kornet i nysilver. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av amerikansk valnöt. Militära sub-inspector initialer syns över hela revolvern. Den vänstra kolvsidan har en Principal sub-inspector cartouche, revolvern är utan tvekan levererad till nordstatsarmén under amerikanska inbördeskriget. 

Revolverns märkningar: Sedvanlig treradig pipadress, standard för Remington New Model Army. Pipan är märkt D, J och C. Laddarmen märkt C. Stommen märkt H, C och C. Varbygeln har märkningen D. Kolvsidornas initialer undertill är utplånade. Den vänstra kolvsidan har en cartouche, delvis utplånad, av Benjamin Hannis. Slutligen har trumman märkningen C och R på utsidan samt ett P i matarkransen. Beträffande serienummer har pipan 94482, varbygeln 94482, stommen 94482, trumman inget nummer och kolvsidorna kan vara de ursprungliga då passformen är god men det finns inget tydligt serienummer på någon av dem.

Revolverns finish: Mörkbrun blåneringsrest syns över hela revolvern. Skarpa kanter överlag. Väldigt lite skador och hanteringsblessyrer, dessa är koncentrerade till undersidan på revolverns kolv. Den vänstra kolvsidan är nött på utsidan av vänster tå. Hanen är riktigt fin med endast lite missfärgning och en hel del flamhärdningskulör. Trumman är fin med mör blåneringsrest jämnt fördelad, mycket få eller inga slagmärken och endast enstaka märken vid säkerhetsupphaken. Mycket fina nipplar.

Revolverns funktion: Matningen och indexeringen känns i princip som på en ny revolver. Väldigt fin funktion och gång med utmärkt linjering kammare-lopp. Säkra upphak i hel och halvspänn med fint trycke, justerat för den moderna skyttens önskemål. Helspänn låser trumman tryggt och säkert, närmast helt stumt. Kornet är utbytt mo ett modernt dito för att passa dagens tävlingsskytte. Spelet mellan trumma och pipa ligger på låga 0,10 mm. Nu till det bästa med det här exemplaret: Loppet är spegelblankt med djup och fin räffling, enstaka pitting finns men överlag ett riktigt fint lopp av högsta klass! En perfekt skjutrevolver för den kräsne skyttens behov!

Pris: 27 000:-