Remington Model 1861 Navy Revolver, #16457

Pris: 30 000:-

NRA Very Good

Remington Model 1861 Navy Revolver med serienummer 16457. Tillverkad augusti månad år 1862 för nordstatsarmén av E. Remington & Sons, Ilion, New York State. Piplängd 7-1/2″, trumma för sex skott i kaliber .36″. Det är inte känt vilket förband revolvern gick till. Skicket tyder på att revolvern inte använts särskilt mycket under själva kriget, mycket lite spår efter avfyrning på stomme osv, vilket inte tyder på fältmässig rengöring. Loppet är också i ett riktigt fint skick. Ingen skruv eftermonterad i laddarmen, vilket tyder på att revolvern befunnit sig på en sådan plats att den inte kom att skickas till fabriken för åtgärd. Ett fint exemplar!

Revolverns yta är slät och fin med ytterst få märken efter hantering. Fragmentarisk blåneringsrest finns på pipa och stomme. Tydlig pipadress och Sub-inspector stämplar. En mycket fin välbevarad cartouche av den lite mer ovanliga typen CGC på vänster kolvsida. Höger kolvsida har en spricka som är limmad sedan länge. Håller ihop bra! Revolvern är nummerriktig, dock svårt att tyda blyertsmärkningen på kolvsidorna och trumman är reserven som saknar serienummer.

Mekaniskt är revolvern i ett superskick! ”Krispig” känsla i matningen. Man märker direkt att revolvern inte använts särkilt mycket, slitaget som finns kommer troligtvis från 157 år av förvaring.. Spelet mellan trumma och pipa är nära fabrikskondition, 0,15 mm. God spänst i samtliga fjädrar. Nipplarna är gamla men i fint funktionsdugligt skick, bra att spara på dessa om man vill skjuta i stor utsträckning, vi passar in nya nipplar mot en tillkommande kostnad. Revolvern är helt genomgången och ingenting sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar.

Pris: 30 000:-

 

Krispig ,0,15mm