Remington New Model Police Revolver, #11943

Pris: 28 000:-

NRA: Very Good (+)

Remington New Model Police Revolver med serienummer 11943. Tillverkad ca slutet av 1860-talet möjligen början av 1870-talet, av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Revolvermodellen var ett svar på Colts Model 1862 Police Revolver och var likt den modellen utformad för att möta polisens efterfrågan på en mindre men kraftig revolver som var lätt att bära under långa arbetspass. New Model Police kom ut 1865 och tillverkades även i stor upplaga som patronkonverterade i .38 Rimfire. 

Det här exemplaret är ett slaglås original i ovanligt välbevarad kondition. Piplängd 4-1/2″, trumma för fem skott i kaliber .36″. En nedskalad version av New Model Army revolvern från 1863. Mycket fin kvalitet och finish, som nu är något sliten. En del blånering kvarstår på pipan. Revolvern har väldigt skarpa kanter med få slagmärken och inga som helst skador. Kolvträet har riklig kvarstående finish med enstaka slagmärke, väldigt fina även undertill.

Mekaniskt är revolvern oerhört tight och har en närmast fabriksny känsla när man manövrerar mekanismen eller laddarmen. Perfekt linjering kammare-lopp och absolut stum låsning av trumman i helspänn utan minsta glapp. Blankt och fint lopp med jättefin räffling. Alla fjädrar har god spänst och inga skruvar eller nipplar sitter fastrostade. Ett mycket ovanligt fint exemplar av en i dag sällsynt och eftertraktad revolvermodell. För samlaren eller den mycket kräsne skytten. Spel mellan trumma och pipa, garanterat orört, 0,20 mm. Nipplarna är äldre men i bra skick.

Pris: 28 000:-