Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver, #5173

Pris: 34 000:-

NRA: Fine (+)

Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver med serienummer 5173. Tillverkad under tidigt 1860-tal i Binghamton eller Yonkers, New York. Piplängd 6″. Trumman rymmer sex skott i kaliber .44″. Modellen användes under det amerikanska inbördeskriget. Exemplaret är levererat till nordstatsarmén och därför sedvanliga militära Sub-inspector initialer på alla väsentliga delar. Det finns även Principal Sub-inspector cartouche på kolvträet. Blånerad med flamhärdad laddarm, hane och avtryckare. Kolvträ av valnöt. Double-action mekanism av äldre model med omställare på avtryckarens baksida för double eller single action. 

Revolvern är märkt med sedvanliga patentdatum och inspektionsstämplar över hela revolvern. Mycket fint nummerriktigt exemplar (utom kolvträet som kommer från en annan likadan revolver) med riklig blånering. Det som hindrar oss från att kalla revolvern NRA: Excellent är just det faktum att kolvträet är utbytt, därför väljer vi att kalla den fine (+), annat skulle vara missvisande.

Mekaniskt är revolvern i närmast nyskick. Det märks tydligt att exemplaret inte är mycket använt och att den blivit väl omhändertagen. Självklart sitter ingenting fastrostat, varken nipplar eller skruvar och den kan lätt demonteras för närmare inspektion. Ett ovanligt fint exemplar för samlaren, rekommenderas ej för skytten då det finns för mycket originalfinish kvar. Spel mellan trumma anger vi ändå för sakens skull; 0,15 mm.

Pris: 34 000:-