Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, #29675

Pris: 23 000:-

NRA: Very Good

Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, serienummer 29675. Tillverkad år 1863-64 i Binghamton, Yonkers eller Morrisania, Delstaten New York. Levererad till Nordstatsarmén för att användas under det amerikanska inbördeskriget. Samma nummer på stomme, varbygel, backstrap och kolvträ, ett annat nummer, 27895, på pipa, topstrap och trumma. ”STARR.ARMS.Co. NEW.YORK.” välbevarad text på den vänstra sidan stommen under trumman. ”STARR’S PATENT   JAN.15.1856.” välbevarad text på den högra sidan stommen. Sub-inspector -stämplar på pipa: ”D” och ”C”, topstrap: ”L” och ”D”, trumma: ”D” och ”C”, varbygel: ”C”. Kolvträet har två principal sub-inspector cartoucher. Båda är omöjliga att tyda med säkerhet. Piplängd 8″, kaliber .44″, trumma för sex skott. Någon har ristat ett ”M” och ett ”S” svagt på den vänstra sidan stommen.

Släta ytor överlag med fragmentarisk originalfinish i skyddade områden. Förhållandevis skarpa kanter. Chokladfärgade blåneringsrester över hela vapnet. Kolvträet är helt men har en lackkonservering undertill för att hindra ytterligare slitage. Nya nipplar.

Mekaniskt gott skick. Indexering, matning och låsning av trumman fungerar som det ska. Något glapp i rotationsriktningen men inte så mycket att det är rimligt att åtgärda. Räfflorna är ovanligt bra och långt över medel. Mycket skarpa och utan betydande korrossionspåverkan. Slagfjädern är stark och trycket normalhårt. Spelet mellan trumma och pipa är förhållandevis stort men inom tillåtna gränserna satta av SSSF. Den förra ägaren använde skims, vilket fungerar. Kan åtgärdas om köparen önskar utan extra kostnad. Spelet beror troligtvis på att stomme och topstrap inte hör ihop ursprungligen. Priset är satt med tanke på loppet och mekanikens fina skick.

Pris: 23 000:-