Remington New Model Army Revolver, #89465

Pris: 42 000:-      Reserverad JO

NRA: Fine (+)

Remington New Model Army Revolver, serienummer 89465. Tillverkad ca början av augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons, Ilion, New York State. Kaliber .44″, trumma för sex skott, piplängd 8″. Modellen var en av de vanligast förekommande under amerikanska inbördeskriget. Det här nummerriktiga exemplaret är i ett mycket ovanligt fint och välbevarat skick. 

Revolvern är märkt med de sedvanliga sub-inspector marks som kännetecknar de militära exemplaren som levererats till nordstatsarmén. Vänster kolvsida har Giles Porters cartouche. Revolvern är helt nummerriktig, inklusive trumma och kolvsidor märkta med blyerts. Inte ett enda slagmärke finns någonstans och kolvsidorna har endast mycket små hack undertill och i periferin, se bilder. Pipa och laddarm behåller i stort sett all blånering, men eftersom stommen saknar så pass mycket blank blånering så räcker finishen inte till betyget ”Excellent”. Knivskarpa kanter och släta ytor, loppet är i det absolut bästa nyskick med spegelblank yta!.

Det mekaniska är i absolut toppskick, den känns som ny vid hantering. Skruvar och nipplar (som förefaller vara de ursprungliga) är lossade och i mycket fint skick. Spelet mellan trumma och pipa är knappa 0,15 mm. Matningen låser stumt. Sammantaget ett fantastiskt, orört historiskt föremål. Ett samlarexemplar av en av de mest välkända modellerna från denna intressant tid. Bör ej användas för skytte i någon utsträckning.

Pris: 42 000:-      Reserverad JO