Remington New Model Army Revolver, #130447

Pris: 27 000:-     Reserverad RS

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 130447. Tillverkad i januari månad år 1865 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Levererad till nordstatsarmén. Militära sub-inspector initialer syns på vapnets väsentliga delar. Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane och varbygel av mässing. Exemplaret har det senare ingängade kornet. Kolvsidor av oljad amerikansk valnöt. Tillverkad enligt United States Ordnance Departments specifikationer om 8″ piplängd, trumma för sex skott i kaliber .44″ och single-action mekanism. Tillverkad i stor upplaga under kriget och var populär bland soldaterna, den kändes tillförlitlig och okomplicerad. 

Revolverns kvarvarande finish består av fragmentarisk blanksvart blånering på stomme, pipa och trumma, mest finns kvar på stommen. Skarpa fina kanter och släta ytor överlag. Mycket få slagmärken och hanteringsblessyrer. Kolvsidorna är hela och fina samt har tydlig serienummermärkning i blyerts, garanterat original.

Revolverns märkningar består av sedvanlig treradig pipadress, något tunn. Militära sub-inspector initialer på vapnets många viktigare delar. En cartouche som är svår att tyda på vänster kolvsida. Inga övriga märkningar. Vapnet har samma nummer på stomme, pipa, varbygel och kolvsidor, trumman är en onumrerad original reservtrumma.

Mekaniskt är revolvern mycket tight och bra med ett knappt spel mellan trumma och pipa på ca 0,20 mm. Den indexerar korrekt och låser närmast helt stumt med perfekt linjering kammare lopp. Nipplarna är riktigt fina äldre exemplar som knappast behöver bytas ut. Den som vill skjuta väldigt mycket med revolvern kan ju vilja göra det ändå och spara på de fina originalen. Loppet är en av de bästa detaljerna med det här exemplaret och är riktigt fint med väldigt höga bommar, håller för många salvor till! Överlag ett riktigt fint exemplar som kan vara lämpligt både för samlare eller kräsen skytt. Ingenting sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar och revolvern kan lätt demonteras i sina beståndsdelar.

Pris: 27 000:-     Reserverad RS