Remington New Model Army Revolver, #18059

Pris: 19 000:-     Reserverad RF

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver, serienummer 18059. Tillverkad i april månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Levererad till nordstatsarmén under det amerikanska inbördeskriget. Just det här exemplaret tillkom 4th Wisconsin Volunteer Cavalry någon gång under 1864. Exemplaret har varit med om en omblånering för mycket längesedan. Kornet är bytt till ett i modernt utförande. En möjlig teori är att en skytt velat ha ett bättre rostskydd för att revolvern var tänkt att användas mycket på banan. I övrigt är den enligt original specifikation med 8″ piplängd, trumma för sex skott i kaliber .44″ och single-action mekanism. 

Revolverns märkningar består av diverse militär sub-inspector initialer på vapnets alla väsentliga delar. Det har med all sannolikhet funnits en principal sub-inspector cartouche på vänster kolvsida, men den syns inte längre. Tvåradig pipadress då detta är ett tidigt exemplar av New Model och orden new och model står inte alltid med. Inga övriga märkningar. Revolvern har samma nummer på stomme, pipa och varbygel, senare instansade nummer på trumman som inte stämmer och oläsliga nummer på kolvsidorna. Så den är delvis nummerriktig.

Revolverns finish är som sagt bättrad för länge sedan och den ”nya” blåneringen bryts nu av naturligt slitage på sina ställen. Ser bra ut överlag, rent estetiskt. Men värdet är så klart påverkat av att det inte är den ursprungliga finishen. Detta är ett utmärkt exemplar för skytten då man inte behöver oroa sig för vidare värdeminskning.

Mekaniskt är revolvern mycket välfungerande. Allt är lossat och infettat. Detta är en riktig bruksrevolver! Spelet mellan trumma och pipa endast 0,20 mm. Fina äldre nipplar. Bara att ta med till banan!

Pris: 19 000:-  Reserverad RF