Remington New Model Army Revolver, #24316

Pris: 25 000:-     Reserverad PR

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver, serienummer 24316. Tillverkad ca Maj månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Piplängden är 8″ med en trumma för sex skott i kaliber .44″. Levererad till nordstatsarmén under det amerikanska inbördeskriget. Modellen var en vanlig syn på slagfälten, tillverkades i mycket stor upplaga. Blånerad med flamhärdad hane, varbygel av mässing, kolvsidor av valnöt och ett laxat korn av nysilver. 

Revolverns märkningar: Pipadress i två rader med texten New Model bredvid, vilket är en övergångstyp av pipadress, korrekt för serienummerintervallet som den här revolvern befinner sig i. Pipan märkt P och E, Laddarmen E, Stommen E, W och E. Varbygeln är märkt W, likaså är kolvsidorna märkta W och W. Trumman är märkt E och E. Pipa, stomme, trumma och varbygel är märkta med samma serienummer, kolvsidorna kommer från annan revolver men har relativt god passform. inga övriga märkningar.

Revolverns finish: Skarpa kanter överlag med något rundad mynning. Få slagmärken men något spår av ytrost finns här och var. ca 35-40% blånering kvar på det stora hela. Ingen flamhärdning kvar på hanen. Kornet som är det ursprunglig är något rundat. Lite deformering av trummans säkerhetsupphak förekommer men inte mer än genomsnittligt. Kolvsidorna är fina och hela med släta ytor.

Revolverns funktion: Starka fjädrar och fin indexering. Matningen fungerar utan problem och låser stumt i helspänn. Nipplarna är äldre men i gott bruksskick. Trycket är inte osedvanligt hårt. Spelet mellan trumma och pipa endast 0,15 mm. Allting lossat och infettat, inget sitter fastrostat. Loppet har medeldjup obruten räffling utan någon djup pitting.

Pris: 25 000:-      Reserverad PR