Remington New Model Army Revolver, #63225

Pris: 27 000:-     Reserverad GB

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 63225. Tillverkad ca mars månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Piplängden är 8″ med en trumma för sex skott i kaliber .44″. Single action mekanism. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av valnöt. Militära märkningar syns över hela revolvern. Sub-inspector initialer och Principal Sub-inspector cartouche på den högra kolvsidan, ovanligt! Standardmässigt utförande. Nya nipplar, väl injekterat trycke för skytte. Korn utbytt för att passa modernt skytte. 

Revolverns märkningar: Den sedvanliga treradiga pipadressen är tydlig och fullt läsbar. I övrigt finns initialer från de som inspekterade vapnets olika beståndsdelar. Pipan är märkt L, H och A. Laddarmen märkt W. Stommen är märkt H, W och L. Varbygeln märkt L. Kolvsidornas märkning är inte längre synlig. Trumman märkt W och L. Pipan är undertill märkt med serienummer 62889 eller 62089 beroende på hur man tolkar fabriksarbetarens felstansning. Varbygel och stomme är båda märkta 63225. Trumman har endast ett R i kransen och är alltså reservtrumman, sannolikt den som följt revolvern under lång tid då finish och initialer stämmer överens. Kolvsidornas märkning syns inte längre, men de kommer sannolikt inte från den här revolvern ursprungligen då passformen visserligen är mycket god är den inte perfekt. Initialerna i cartouchen på höger sida är från Benjamin Hannis.

Revolverns finish: Lätt avputsad yta med något färgbättrad blånering syns över hela revolvern. Antydan till flamhärdningsmönster på hanens baksida syns. Skarpa kanter överlag. Inga slagmärken eller repor etc, en väl omhändertagen revolver överlag.

Revolverns funktion: Trummans matning och indexering fungerar mycket väl utan att tveka. Linjeringen kammare-lopp är bra. Fjädrarna är lagom hårda. Trycket är justerat för modernt skytte, likaså kornet är utbytt och nipplarna är nya och korrekt inpassade. Loppet är riktigt fint med djup och skarp räffling utan utbredd pitting. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,25 mm. En ultimat skjutrevolver!

Pris: 27 000:-       Reserverad  GB