Remington New Model Army Revolver, #68557

Pris: 23 000:-     Reserverad MR

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver, serienummer 68557. Tillverkad år 1864 för Nordstatsarmén av E. Remington & Sons, Ilion, New York. Nummerriktig. Kornet utbytt till ett högre. Korrekt treradig pipadress. Subinspectorstämplar finns på pipa, laddarm, stomme, trumma, varbygel och synligt på den högra kolvsidan undertill. Initialerna är L, H och R. Ingen synlig cartouche. 

Medelskarpa kanter, en hel del slagmärken på revolverns främre delar. Pipan har cirka 50% blånering kvar, en hel del slagmärken. Laddarmen har fragmentarisk blånering. Stommen har cirka 40 % blank blånering kvar.

Mekaniskt är revolvern i ett mycket fint skick. Matningen och låsningen av trumman fungerar som det ska och låser nästintill stumt. Spelet mellan trumma och pipa är 0,40 mm. Slagfjädern är stark och trycket är normalhårt. Gamla nipplar i gott bruksskick. Samtliga skruvar och nipplar lossade och infettade. Loppet är relativt blankt med enstaka rostgropar och mycket djup räffling. Revolvern skulle sannolikt prestera bra som en fin shooter med mycket blånering kvar. En äkta Civil War veteran!

Pris: 23 000:-     Reserverad MR