Remington New Model Army Revolver, #90225

Pris: 41 000:-       Reserverad  HS

NRA: Excellent (-)

Remington New Model Army Revolver med serienummer 90225. Tillverkad ca Augusti månad år 1864 i Ilion, New York State. Levererad till Nordstatsarmén under det amerikanska inbördeskriget. 8″ pipa, trumma för sex skott i kaliber .44″. Tillverkad i stor upplaga, många exemplar gick hårt åt i kriget och riktigt fina exemplar är nu ovanliga. Helt original och i ett fantastiskt välbevarat skick, ett samlarexemplar i högsta klassen. 

Revolverns märkningar: Sedvanlig treradig pipadress. Pipan märkt A och H, laddarmen märkt R, Stommen märkt R, W och C. Trumman märkt R och C. Varbygeln märkt R, kolvsidorna märkta D och D. Pipan har serienummer 76130 och är således tillverkad Juni månad 1864, bara två månader innan resten. Varbygel, stomme och kolvsidor är tydligt märkta 90225, trumman är reserven som sannolikt följt revolvern hela tiden och är endast märkt P i kransen. Detta är varför revolvern inte är värd många, många tusen mer. Ett bra tillfälle för den som vill ha en Remington New Model Army i makalöst skick till riktigt fördelaktigt pris. Värdet är inte bara avhängigt huruvida den är nummerriktig eller inte. Tydlig cartouche av BH, Benjamin Hannis. Inga övriga märkningar.

Revolverns finish: mer än 90% blånering och en hel del falmhärdning kvar på hanen, gör att detta exemplar hamnar i den högsta klassen samlarvapen. Ett makalöst och krispigt exemplar med riktigt skarpa kanter och nästan inga hanteringsmärken överhuvudtaget. Se bilder för detaljer kring trummans blånering osv.

Revolverns funktion: En tydlig närmast fabriksny känsla infinner sig direkt man börjar hantera vapnet och det är tydligt att den varit väl förvarad i alla år. Loppet är riktigt fint om än inte helt perfekt. Matning och indexering är förstås mycket väl fungerande och det har inte hänt så mycket sedan vapnet kom från fabriken. Spelet mellan trumma och pipa är mellan 0,10 till 0,15 mm. Vilket är närmast att betrakta som fabriksnytt värde. Kamrarnas koning är fortfarande närvarande och tydlig. Fjädrarna är friska och starka, inget sitter fastrostat. Nipplarna är fint skick.

Sammantaget ett kanonexemplar för samlaren.

Pris: 41 000:-       Reserverad HS