Remington New Model Army Revolver, #93608

Pris: 20 000:-     Reserverad ES

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver, serienummer 93608. Tillverkad ca Augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Levererad till nordstatsarmén för att brukas i det amerikanska inbördeskriget. En äkta Civil War veteran som vid något tillfälle blivit förnicklad. Modellen tillverkades i mycket stor upplaga. Gjordes endast med 8″ pipa, med trumma för sex skott i kaliber .44″. 

Revolverns utsida täcks av förnickling med en del mindre hanteringsslitage. Oklart hur länge sedan det var den förnicklades. Kanterna är relativt skarpa och pipadressen syns fortfarande, den blev alltså inte överdrivet avputsad innan förnicklingsprocessen. Däremot gick den ursprungliga patinan förlorad, vilket sänker värdet på revolvern något. Dock får man ett bättre mekaniskt skick för pengarna när man väljer ett förnicklat exemplar.

Revolvern är nummerriktig och kolvsidorna av valnöt kan vara de ursprungliga, det går inte att säga säkert, eftersom de är något, något avslipade, den ena har tydligt serienummer i blyerts men ser i våra ögon inte ursprungligt ut.

Mekaniskt känns revolvern, som förnicklade exemplar ofta gör, fräsch och väl omhändertagen. Alla skruvar och nipplar är lossade och revolvern kan lätt demonteras för rengöring efter eventuellt skytte. Räfflingen är förhållandevis djup och helt obruten, med en del pitting jämnt fördelat. Avtrycket är normalhårt för modellen. Nipplarna är i mycket fint bruksskick men är inte helt nya. Trumman glappar marginellt i helspänn och matningen är mycket jämn och fin med tydliga, krispiga lägen. Slagfjädern är kraftig. Spelet mellan trumma och pipa är mellan 0,15 till 0,2o mm.

Pris: 20 000:-        Reserverad ES