Remington New Model Police Revolver, #9277

Pris: 18 000:-       Reserverad AK

NRA: Good

Remington New Model Police Revolver med serienummer 9277. Tillverkad ca sent 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Modellen som utkom år 1865 fanns med olika piplängder från 4-1/2″ och uppåt, samt även som patronladdad konverteringsmodell för patronen .38 Rimfire. Tillverkades i ca 18 000 ex fram till 1873. I dag är fungerande, kompletta exemplar som detta relativt ovanliga jämfört med många andra revolvrar. 

Den här revolvern har en pipa på 4-1/2″ med en trumma för fem skott i kaliber .36″. Single action mekanism. Trumman kan lätt lösgöras från stommen genom att sätta hanen i halvspänn, vika ned laddarmen och framföra trumaxeln med hjälp av fingergreppen och sedan ”rulla” ut trumman åt höger.

Revolvern var från början blånerad med flamhärdad hane och försilvrad varbygel i mässing, med två kolvsidor av amerikansk valnöt, fernissade. Exemplaret i fråga har en hel del mörknad blåneringsrest kvar, blandad med rost och slagmärken. Varbygeln är fin med mycket försilvring bevarad, öven kolvsidorna är mycket välbevarade med undantaget att den högra har ett udda slitage upptill, se bild. Det finns en lagning av laddarmens upphak.

Mekaniskt schysst på alla sätt. Fullständigt genomgången och redo för skytte även på högre nivå. Loppet är blankt och fint med tydlig räffling. Fint trycke och utmärkt matning av trumman. God linjering av kammare och lopp. Nipplarna är äldre men i välfungerande bruksskick. Spel mellan trumma och pipa är knappa 0,30 mm. Ett superex för den som vill skjuta med eller äga en av de absolut mest åtråvärda kaliber .36″ revolvrarna från tiden kring den legendariska vilda västern eran.

Pris: 18 000:-       Reserverad  AK