Colt 2nd Generation Third Model Dragoon "C series", #21646

Pris:
3 310 kr
Inkl. 25% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 5/1 JH

Publicerad 27/10 -19

OBS! Licenspliktigt objekt. Reservera vapnet och sök licens genom att kontakta oss. Du betalar när du fått licens. 

NRA: Excellent - Factory New

Colt 2nd Generation Third Model Dragoon "C series" med serienummer 21646. Tillverkad år 1975 av Colt's Manufacturing Company Inc. i West Hartford, Connecticut. 

Den här revolvern är alltså inte tillverkad i Italien utan i samma stad som de ursprungliga förlagorna tillverkades i 110 år tidigare. 

Piplängd 7.5", trumma för sex skott i kaliber .44". 

Fantastiskt fin passform och finish, precis som en äkta Colt ska ha. Djupblå Colt-blånering och riklig flamhärdning. Trumscen föreställande kampen mellan en Texas-ranger och en Indian. Helt enligt den mest vanligt förekommande Dragoon revolvern i original. 

Nära fabriksnytt skick. Kan knappast ha varit skjuten med i någon större utsträckning. Det finns inga spår av svartkrut någonstans. Ytterst små hanteringsmärken finns och det finns tecken i blåneringen på trumman som säger att matningen har "testats" en del. Vi pratar om ytterst små nötningar i kanterna på den högblanka blåneringen. 

Ett väldigt fint exemplar som överträffar sina syskon tillverkade i Italien när det gäller kvalitet på finish och passform. Här får du en äkta Colt utan utländska proofmarks, bara the real deal märkningar enligt Colt's ursprungliga mönster. 

Ett bra alternativ för samlaren som vill komplettera sin samling utan att lägga ut för mycket pengar på en riktig Dragoon eller för den kräsne skytten.