Colt Model 1849 Pocket Model Revolver, #213623

Pris:
20 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Model Revolver med serienummer 213623. Tillverkad mitt under inbördeskriget, år 1862 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

Modellen tillverkades mellan år 1850-73 i över 300 000 exemplar och var ekonomiskt avgörande för Samuel Colt. En av företagets mest framgångsrika produkter.

Den var populär under den så kallade Guld-Rush eran innan inbördeskriget. Colt hade i praktiken patent på slaglåsrevolvern till år 1857 och kom att dominera marknaden fram till dess.

Exemplaret har en piplängd på 4" med en trumma för sex skott i kaliber .31".

Ursprungligen blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing.

Revolvern har fått ett nytt korn monterat. Nummerriktigt exemplar med undantag av trumaxeln som är utbytt. Riktigt fint kolvträ med utmärkt passform och fin finish bevarad. Flera av revolverns större delar är putsade och pipan har sannolikt fått sin kulör bättrad. Mycket utav trumscenen föreställande "Stagecoach Holdup" är ännu bevarad.

Mekaniskt välfungerande. Genomgången mekaniskt med felfri timing och god linjering. Spel mellan trumma och pipa endast 0,20 mm. God fjäderspänst. Exemplaret kommer att prestera bra på skjutbanan med det nya högre kornet i originalstil. Inga skruvar eller nipplar sitter fast.