Colt Model 1849 Pocket Revolver, #175257

Ord. pris: 
22 900 kr
Rea:
18 900 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
4 000 kr (17%)
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 175257. Tillverkad år 1860 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

Exemplaret tillverkat nära mitten av hela produktionen. Den har den något senare större varbygeln men den tidiga trumman för fem skott i kaliber .31". Pipans längd är 6", vilket är den längsta som Colt producerade för modellen.

Pipans adress är den så kallade Hartford adressen, vilket samlare anser höjer värdet på revolvern, vilket främst beror på att de som är så märkta är producerade i anslutning till amerikanska inbördeskriget. Stommen märkt Colts Patent på vänster sida, i det senare typsnittet.

Revolvern märkt med samma serienummer, 175257 på alla serienummermärkta delar inklusive kil, trumaxel och laddarm.

Pipan har kvar 5-10% av sin ursprungliga finish, mest i skyddade skrymslen. Spår av flamhärdningskulör syns mest på hanen i starkt ljus. Kolvträet med perfekt passform har i princip all sin fernissa kvar och är ej slipat. 10-15% hårt oxiderad försilvring finns kvar i skymslen på varbygeln. Trummans scen med dilligensrånet är i princip intakt men döljs delvis av en hårt sittande smuts, ytlig förorening.

Mekaniskt välfungerande. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Trumman har ett försumbart glapp i rotationsriktningen vid helspänn, vilket inte påverkar funktionen. Få Coltar är absolut helt stumma. Den här Colten är i mekaniskt gott skick. God fjäderspänst, distinkta upphak.

Ett lagom patinerat samlarobjekt från tiden för det amerikanska inbördeskriget. En fin så kallad Hartford Colt. (Alla Coltar från den här tiden är tillverkade i Hartford, Connecticut)