Colt Model 1849 Pocket Revolver, #208034

Pris:
14 285,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Såld Solna 8/3

NRA: Good


Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 208034. Tillverkad år 1862 på Colts fabrik i Hartford, Connecticut.

Revolvern har en 5″ pipa med en trumma för sex skott i kaliber .31″. Pipadressen är av den senare typen. Colts Patent är stansat på vänster sida av stommen. Trumscenen föreställer ett rånförsök mot en diligens. Modellen tillverkades i över 300 000 exemplar ända fram till 1873.

Bitvis högblank blåneringsrest på pipans olika sidor. Varbygel och backstrap har fragmentarisk, svärtad ursprunglig försilvring. Kolvträet behåller delvis fernissa. En hel del flamhärdnings kulör finns på framförallt stomme. Kolvträet har fin passform. Trumscenen är tydlig och komplett.

Trummans kammare är fina. Nipplarna är äldre funktionsdugliga original och en nippel är bytt. Fint lopp med ytlig korrosionspåverkan.
Revolvern är helt nummerriktig.

Fungerar bra mekaniskt med jämn fin matning och en närmast stum låsning av trumman i helspänn. Fin linjering kammare-lopp. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,30 mm. Ingenting sitter fastrotat, varken nipplar eller skruvar och revolvern kan lätt demonteras. Trycket är normalhårt. Loppet har tydlig, jämn räffling. Utmärkt val för samlaren av Colt Pocket. Går givetvis utmärkt att skjuta med. Vi kan ordna med nya nipplar för låg kostnad.