Colt Model 1849 Pocket Revolver, #298720

Pris:
12 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Åter Publicerad 22/6 -21

NRA: Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 298720. Tillverkad år 1867 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Civil War era Colt's mest tillverkade revolver med över 300 000 exemplar. De utkom i början 1850-talet och hängde med i produktionen ända till 1873. Det här var Colt's "Bread and butter", det de fick en betydande andel av sitt livsuppehållande kassaflöde från. 

Exemplaret har en piplängd på 5". Kaliber .31". Trumma för sex skott. Det här är en sent tillverkad upplaga av '49 med den stora varbygeln. Efterkrigsproduktion som såldes under tiden för indiankrigen som följde på Civil War. Modellen användes för att försvara person och eller egendom under en stor del av vilda-västern eran. 

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. 

"One Line New York" pipadress. Trumscenen föreställande dilligensrånet, i princip helt utplånad. "Colts Patent" på vänster sida stommen, hälften synligt lite drygt. 31 CAL på varbygeln, synligt. Helt nummerriktigt exemplar, även om vissa delar av serienumret är slitet på sina håll. Kolvträet är väldigt välbevarat och har perfekt passform. Metalldetlarna är mer slitna än träet överlag och vittnar om ovarsam förvaring. 

Mekaniskt utmärkt. Ej glapp eller sliten mekaniskt. Ett riktigt trevligt exemplar med fin gång i matningen. Noga genomgången och fungerande. Skruvar och nipplar lossade. Loppet är långt över medel och mycket finare än man förväntar sig av att se på utsidan av revolvern. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Det här är ett exemplar som kan vara något för skytten. Med sitt fina mekaniska skick gör den ingen besviken på skjutbanan. Samlaren som inte vill lägga för mycket pengar på att ändå ha en nummerriktig Colt '49 i samlingen kan uppskatta nummerriktigheten.