Colt Model 1851 Brevete, #57273

Ord. pris: 
24 900 kr
Rea:
21 000 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
3 900 kr (16%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Colt Model 1851 Brevete. Tillverkad i Liége-trakten i Belgien, Någon gång mellan hösten 1851 till våren 1853. Det var under denna tid som Colt lät ta 10 Franc betalt för en okej-stämpel från det belgiska Proofhouse som inspekterade alla komersiellt sålda vapen, för användandet av hans namn och patent. Dessa stämplades ovanpå pipan nära trumman med en särskild "COLT BREVETE" stans om de mötte kvalitetskraven, vilken är närvarande om än något problematiskt stämplad, på detta exemplar. Otvivelaktigt den korrekta.

Exemplaret i fråga är ett fint exempel på en licenstillverkad Belgisk Colt Brevete. Skarpa fina kanter, släta ytor överlag med ytterst få eller enstaka slag eller hanteringsmärken.

En ljusbrun blåeringsrest återfinns över alla vapnets blånerade delar. Vapnet återspeglar mycket nära hur en Colt 1851 Navy ser ut. Trumscenen är en exakt kopia av den rätta som Colt använde i Hartford, vilket leder mig till att anta att denna trumma har graverats av en rullgravyrpress för vilken mönstret tillhandahållts direkt av Colt alternativt att trumman faktiskt skickats till Belgien för att användas i denna licenstillverkade pjäs. Detta är en av de endast 1750 revolvrar som stämplades på detta sätt i Belgien och är således mycket mer ovanlig än en "vanlig" Colt och av i princip motsvarande kvalitet.

Mekaniskt välfungerande om än något, något kort matarhand som leder till att trumman nästan, nästan låser i helspänn men man får hjälpa den lite på traven sista biten, om man inte drar lite snabbare i hanen. God sjäderspänst. Kamrarna har tydlig väldefinierad kröning kvar och revolvern är överlag i ett fint skick. Loppet är mycket fint och blankt.

Ett mycket intressant samlarobjekt för den som tycker om historien kring Samuel Colt. Detta är en viktig del av hans totala historia.

Kommisionsuppdrag

Har du också något att sälja? kontakta oss, vi jobbar till förmånliga priser jämfört med konkurrensen.