Colt Model 1851 Navy Revolver, #11852

Pris:
17 857,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för C. Å. 7/4 -21

NRA: Good

Publicerad 12/11 -19

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 11852. Tillverkad år 1854 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i London, Storbrittannien.

Second Model:

Blånerad med flamhärdad stomme, laddarm och hane. Kolvträ av valnöt. Stora varbygeln. 
Piplängden är 7.5", trumman rymmer sex skott i kaliber .36". 

Pipadressen är av London variant och lyder "ADDRESS. COL. COLT LONDON"
Trumscenen är densamma som på de USA tillverkade, sjöslaget vid Campeche 1843. 
Märkt med serienummer 11852 på pipa, stomme, varbygel, backstrap, trumma, och trumaxel. Pipans kil saknar nummer, ser hemgjord ut. Inga övriga nämnvärda märkningar. Märkligt nog så saknar detta exemplar sina brittiska proofmarks på pipa och trumma.. Det är ju solklart en riktig London Colt så det är ett mysterium! 

Laddarmens upphak är hemgjort och fungerar bra. Inget övrigt att anmärka på.

Ytorna har en mörkt brun kulör och de flamhärdade delarna är ganska svarta. Många ganska ytliga slagmärken och lätt rundade kanter överlag. Kolvträet är helt och fint med god passform och har den lite annorlunda London-formen som den ska ha. Cirka 5 - 10% av trumscenen finns kvar. 

Välfungerande mekaniskt med friska fjädrar. Matar och indexerar som den ska. God linjering kammare-lopp. Ett litet spel i trummans rotationsriktning vid helspänn. Ytterst lite radiellt spel vid helspänn. Påverkar ej funktionen. Spel mellan trumma och pipa är 0,20 mm. Nipplarna är moderna och i väldigt fräscht skick dock inte helt nya. Allting är lossat och infettat. Revolvern kan lätt demonteras efter skytte. Samtliga av trummans säkerthetsstift finns kvar och de fungerar som de ska ihop med hanen. Det går alltså på detta exemplar att låsa trumman mellan kamrarna med hjälp av hanen, så som det är tänkt. Loppet har djup tydlig och genomgående räffling om än med viss pitting jämnt fördelad. Det är ett typiskt Colt lopp: inte super fint att se på men funktionen är klockren, det är bara en estetisk fråga. Sällsynt med Coltar som har blanka riktigt fina lopp så dessa är något tidigare i produktion än till exempel Remington och därför använts hårt i många år. Den här revolvern är tillverkad under den tid som bara Colt fick tillverka revolvrar i USA.