Colt Model 1851 Navy Revolver, #127601

Pris:
24 107,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 6/1 -21

Reserverad 14/1 -21 för K. B.

NRA: Very Good

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 127601. Tillverkad år 1862 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connceticut. 

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. 

Piplängden är 7.5" och trumman rymmer sex skott i kaliber .36". 

Exemplaret har fragmentarisk blånering blandad med brun blåneringsrest på pipa och trumma. Visst mönster av flamhärdning kan skönjas på de flamhärdade delarna. Närmast total avsaknad av försilvring, mässingsdelarna är relativt blanka av hantering. Kolvträet är original med exceptionellt fin passform och helt utan sprickor eller större skador. Enstaka mindre hanteringsmärke och närmast intakt ursprunglig fernissa. 

Märkt på pipan med sedvanlig pipadress i en rad, den senare så kallade "one line new york" som finns på krigstida Colt Navy. Helt nummerriktigt exemplar där många av serienumren ackompanjeras av siffran 2. Trumscenen företsällande sjöslaget vid Campeche år 1843 är närmast intakt och syns tydligt. 

Mekaniskt mycket väl fungerande. Krispig, distinkt och välljudande matning med närmast stum låsning i helspänn. Utmärkt timing. God linjering kammare-lopp. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,05 mm. Skruvar och nipplar lossade och infettade. Ett väldigt trevligt exemplar för samlare eller skytt. Loppet har ordentlig räffling med en ytlig frostighet som inte påverkar funktionen.