Colt Model 1851 Navy Revolver, #33874

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för A. N. 25/11

Publicerad 21/11

NRA: Good

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 33874. Tillverkad år 1853 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Civilt exemplar med 7.5" piplängd. Trumma för sex skott i kaliber .36". Single-action.

En typisk Guld-rusch Colt! Den legendariska Colten som var många kända vilda-västern profilers val. 

Vackert patinerad och med hemmagjort korn är detta en typisk klenod som följt med västerut i jakten på guldet. Många av dessa tidiga Colt'ar hittade sedan vidare till inbördeskriget där de användes i flera år. 

Exemplaret är en Third Model Colt Navy som ursprungligen varit blånerad och haft flamhärdad yta på stomme, laddarm och hane. Varbygeln och backstrap av mässing har varit försilvrade. Trummans scen som är mycket välbevarad företställer sjöslaget vid Campeche år 1843. Kornet var utsprungligen ett litet stolpkorn av mässing.

Pipans adress är den så kallade early-type med adressen New York. Där hade Colt huvudkontor och kunde därför skriva New York som adress, vilket man trodde skulle vara bra för affärerna. 

Serienumret är samma på alla delar som är märkta med serienummer på exemplaret.

Mekaniskt välfungerande skick med fint lopp. Nipplar och skruvar lossade. Exemplaret passar såväl skytt som samlare. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm på det här exemplaret, vilket är ett bra mått som inte förorsakar allt för mycket stänk i sidled. Mycket skön revolver i kaliber .36" tycker de flesta. Både att se på, hålla i och skjuta med.