Colt Model 1851 Navy Revolver, #40642

Pris:
15 178,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 23/3

Publicerad 17/6 -19

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 40642. Tillverkad år 1855 av Colt's Firearm Manufacturing Company i London, Storbrittanien. Kaliber .36 med en piplängd på 7.5". Trumma för sex skott. En mycket välkänd och "mytomspunnen" modell från den amerikanska vilda-västern eran. 

Exemplaret i fråga är en så kallad London-Colt, dvs. tillverkad av Colt's relativt kortlivade försök att etablera sig på vår sida av Atlanten. Dessa är i mångt och mycket identiska med sina helylle-amerikanska syskon men sägs ha varit bättre tillverkade. Engelsmännen är kända för sitt hantverkskunnande när det kommer till att tillverka fina skjutvapen. 

Märkt med London-adressen på pipan och serienummer på de flesta större delar, som vanligt. Trumscenen är av samma modell som på vanliga Colt Navy 1851.

Pipan har annat serienummer men är från en likadan revolver tillverkad samma år. Kilen är också ett original men har annat nummer. 

Mekaniskt fungerar revolvern bra. Kornet och upphaket för laddarmen har ersatt av hemmagjorda diton och gör det de är avsedda för utan problem. Matningen fungerar korrekt med ett litet obetydligt radiellt spel i trumman. Trumman har fått ett foder i framkant för att det radiella spelet ska bli litet. Spelet mellan trumma och pipa är 0,20 mm. Nya nipplar sitter monterade. Loppet är riktigt bra med fin djup räffling. 

Ett utmärkt exemplar för skyttens behov.