Colt Model 1860 Army Revolver, #7082

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
RESERVERAD MD 14/7

Publicerad 26/6

NRA: Good

Colt Model 1860 Army Revolver med serienummer 7082. Tillverkad år 1861 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

8" piplängd, kaliber .44". Single-action mekanism med trumma för sex skott. 

En riktigt tidig Colt Army och garanterat en krigsveteran från Civil War. Den här lär ha deltagit under större delen av kriget. Militära märkningar på alla väsentliga delar. Trots att det är ett relativt medfaret ex. så syns en av stämplarna fortfarande under ena sidan kolvträet. 

Nummerriktig sånär som på pipan och pipans kil som är originaldelar från andra Colt Army exemplar. 

Tydlig pipadress. Trumscenen är bara kvar till ca 2%. Tunnt serienummer på trumman. Ytlig pitting och hanteringmärken, mörkbrun färgton över större delen av vapnet. Inga skador eller defekter annat än estetiska. Inte heller är revolvern utsatt för större lagningsingrepp av något slag.

Mekaniskt fin funktion med distinkt gång i matningen. Trumman låser relativt stumt och allt linjerar som det ska. Det här är en utmärkt shooter. Spel mellan trumma och pipa 0,35 mm. Skruvar och nipplar lossade och infettade. Nya nipplar inpassade. De små hålen bakpå trumman är de ursprungliga säkerhetsstiften som kommit ut. Det har ingen påverkan på funktionen och utgör inte hål in till kammaren. Stiften stack ut en bit och hade som syfte att hindra hanen från att hamna på en tändhatt när revolvern bars laddad. Bra lopp med djup räffling och lite skönhetsfel. 

Ett utmärkt exemplar för den som vill skjuta Colt .44" utan att vara rädd om finishen eller lägga ut för mycket kapital.