Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #18876

Pris:
16 963,39 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 18/7 -21

NRA: Very Good

Manhattan 36 Caliber Model Revolver med serienummer 18876. Tillverkad ca början av 1862 av Manhattan Fire Arms Manufacturing Company i Newark, New Jersey. 

Piplängden är den längst och mest åtråvärda, 6.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .36". Single-action. 

Exemplaret kan roa samlaren extra mycket då den har den mycket ovanliga delen "Nipple Shield" fortfarande kvar bakom trumman. Det var en tunn plåt som skulle förhindra kedjeavfyrning och finns sällan kvar, här är den nästan intakt. 

Newark adress på pipan. Patentdaturm från 1859 på trumman. Trumscen med fem medaljonger föreställande jakt och striddscener samt sjöslag. 

Nummerriktigt exemplar. 

Spräcklig men blank blånering blandad med brun blåneringsrest täcker pipan. Trumman har brun blåneringsrest med patina jämnt fördelad. Laddarm, stomme och hane har en jämn ytlig patina. Varbygel har hårt oxiderad 15%-ig försilvring kvar. Kolvträet mycket fint och välbehållet med perfekt passform, ser inte ut att ha varit omslipat då det är bredare än stommen vid anslutningen mot stommen. 

Mekaniskt riktigt trevlig. Jämn fin gång i matningen med krispiga klick och klockren indexering. Loppet blankt med fin djup räffling och enstaka skönhetsprickar. Nya nipplar inpassade av hög kvalitet från S&S Firearms. Noga genomgången av vapensmed, revolvern kommer att prestera utmärkt på skjutbanan. Nipplar och skruvar lossade, smorda och genomgångna. Spel mellan trumma och pipa justerat till 0,10 mm med snygg svets på baksidan av trumman, intill matarkransen. Spelet var något litet för stort när den kom till oss, för att fungera tillfredställande. Kilen är även inpassade med pipa och trumaxel så att den fungerar som det är tänkt, dvs. den bottnar inte när pipan sitter korrekt och stumt. 

Bra som samlarobjekt (räknas som en av de revolvrarna som användes militärt under Civil War) och utmärkt som kompis på skjutbanan.