Remington Model 1861 Navy Revolver, #15574

Pris:
24 106,25 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 25/7 -21

NRA: Very Good

Remington Model 1861 Navy Revolver med serienummer 15574. Tillverkad i juli månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipans längd 7-3/8". Kaliber .36", trumma för sex skott. Single-action. 

7000 stycken tillverkade, varav den övervägande delen levererades till United States Ordnance Department under det amerikanska inbördeskriget. Numrerade från slutet av Remington-Beals Navy Model produktionen. 

Trumaxeln kan framföras utan att laddarmen först viks ned. Just det här militära exemplaret fick aldrig någon skruv monterad i laddarmen som förhindrar detta. 

30% blank blåneringsrest på pipan. Stommen har en ljusbrun nålstickspatina jämnt fördelad. Trumman är ett omärkt original från en tidig Remington .36" troligtvis från annat exemplar. Nipplarna är original och av den tidiga typen. Kolvsidorna är hela och fina med en tydlig cartouche av C.-G. Curtis. Nummerriktig utom trumman som är omärkt. Även kolvsidorna har serienummer i blyerts. 

Revolvern är noga genomgången av vapensmed i alla sina beståndsdelar. Skruvar och nipplar är lossade och insmorda. Smeden har tillverkat en mycket högkvalitativ nyckel för de fina antika originalnipplarna som medföljer vid affär. 

Matningen är felfri med perfekt indexering och timing. Krispiga upphak. God spänst i fjädrar. En obetydlig rörelse finns i trummans rotationsriktning vid helspänn. Ej nödvändigt att åtgärda på något sätt. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm och är åtgärdat för att det låg på för stort värde när den kom till oss. Detta beror sannolikt på att trumman kommer från annan revolver. Halvblankt lopp med ytlig pitting, jämnt fördelad. Bra djup i räfflingen, är bättre än vad det blev på bilderna. 

Ett mycket fint samlarex eller utmärkt ny bekantskap på skjutbanan.