Remington Model 1861 Navy Revolver, #22236

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
NRA: Good

Publicerad 23/7 -19


Remington Model 1861 Navy Revolver, #22236. Nummerriktigt exemplar. Tillverkad 1863. Revolvern är välbehållen mekaniskt. Kaliber .36”, piplängden är 7-3/8”, mekanismen single action och trumman är gjord för sex skott. Övergångsmodell, vilket i detta fall innebär korn av nysilver, laxat, samt de kortare kolvsidorna (ska inte missförstås som att det vore en mindre kolv). Initialer i kolven tyder på att den kan vara ett sydstatsvapen. Hanen har en lagning. 

Något rundade kanter generellt. Lätt pitting utspritt över hela vapnet, mer i ramen. Pipan lätt putsad på utsidan. Kolvsidorna orörda, killnotches och initialer på den vänstra, passformen är mycket god och tveklöst de ursprungliga. Litet, litet hål på högra sidan av stommen bakom fingergreppen för trumaxeln. Funktion eller syfte är okänt, inget som påverkar funktionen. överlag ett starkt ”good” utseende, lite för mycket pitting för att vara ”Very good” men inte så långt ifrån. Helt nummerriktig inklusive trumman.

Mekaniskt fungerar vapnet precis som det gjorde när det var nytt. Matningen fungerar som den ska utan att tveka. Trycket är relativt lätt, men säkert. Obetydligt glapp, felfri linjering med loppet och med ett spel mellan trumma och pipa på 0,30 mm, ej backad. Samtliga skruvar lossade. Äldre nipplar i funktionsdugligt skick, lossade och infettade. Något grunt lopp som ni ser på bilderna. och med oskadd mynning. Hanen har en lagning. Räfflorna är mer än tillräckligt bra för skytten, vapnet har inte nedsatt precision. En utmärkt nummerriktig shooter, vi kan ordna nya nipplar för köparen som önskar det.