Remington New Model Army Revolver, #100104

Pris:
28 570,54 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 3/9 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 100104. Tillverkad i september månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Ett av de 106 000 exemplar som såldes via kontrakt till United States Ordnance Department under Civil War. 

8" lång pipa med en trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action mekanism och hel ram. Trumman har urfräsningar för att vila hanen mellan kamrar. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, finish halvblank. Kolvsidor av oljad amerikansk valnöt. Vänster kolvsida har en cartouche av O.W. Ainsworth. De flesta väsentliga delar märkta med inspektionstämplar. Välslagen och riktigt krispig pipadress i tre rader. 

Det är ej känt var exemplaren kring detta serienummer hamnade. Sannolikt har den varit utdelad till något nordstats- kavalleriregemente under inbördeskriget. 

Högblank fin blånering kvar i de mer skyddade partierna. Perfekt nummerriktighet inklusive de mycket välbevarade kolvsidorna. Trumman endast inspektionsstämpel. Patinan och stämplarna passar in för övrigt, sannolikt den ursprungliga trumman. Riklig flamhärdningskulör bevarad på hanen, särskilt baktill. 

Mekaniskt noga genomgången. Nipplar och skruvar lossade och smorda. Matningen är felfri med perfekt indexering, god linjering och ytterst litet spel i rotationsriktningen, vilket inte påverkar funktionen. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm, orört original. Den här revolverns trumma är riktigt fin, med närmast helt bevarad koning av kamrarnas mynningar samt en hel del blånering bevarad invändigt i kamrar och lopp. Loppet är blankt, närmast felfritt med hög skarp räffling. Går sannolikt att rengöra ännu bättre. 

En exceptionellt bevarad sent tillverkad Remington .44":a från inbördeskriget. Mycket trevligt exemplar. Rekommenderas för såväl samlare som skytt. Skytten bör överväga att använda andra kolvsidor om den ska luftas regelbundet, för att bevara värdet.

Komplettera gärna med våra fantastiska unika hölster från Marshal Leather.