Remington New Model Army Revolver, #143316

Pris:
24 000 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 143316. Tillverkad i mars månad år 1865 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Pipans längd är 8". Trumman rymmer sex skott i kaliber .44". En single-action revolver av erkänd funktion.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt.

Pipadress i tre rader. Texten är intakt och mycket tydlig. I övrigt är revolvern märkt med ett "B" på vänster sida av varbygeln. En kontrollbokstav från fabriken.

Samma serienummer 143316 återfinns på pipa, stomme och varbygel. Trumman har ett annat serienummer och kommer från ett exemplar som sålts på kontrakt till nordstaterna, den har två kontrollbokstäver "W" och "W" instansat på sin yttre periferi.

Kolvsidorna som ser ut att kunna vara de ursprunliga har inga tydliga serienummer idag. Dessa skrevs på insidan med blyerts och är ofta utsuddade av tidens tand.

Revolvern har en övervägande mörk färgton idag med mindre partier av hack och slagmärken. Mestadels är den slät med skarpa kanter överlag.

Mekaniskt är revolvern felfri. Den har ett spel mellan trumma och pipa på knappt 0,30 mm. Matning och upphak är krispiga med god fjäderspänst. Försumbart glapp i helspänn med en ytterst liten rörelse i rotationsriktningen. Den känns mer än den syns. Nipplar i gott skick av senare tillverkning. Mycket fint lopp som kan rengöras bättre än vad det ser ut på bilderna.

En fullt samlarvärdig revolver som varit i skytts ägo i Sverige. Skjutits med sparsamt sedan den anlände från USA genom oss för ett antal år sedan. Ett klipp så här till skytte-säsongen. Fint handgjort hölster ingår.