Remington New Model Army Revolver, #17318

Pris:
38 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 17318. Tillverkad i mars år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Utomordentligt samlarskick.

Denna eftertraktade kavallerirevolver från amerikanska inbördeskriget har en välbevarad orörd patina. Riklig blånering med brunspräckliga naturligt slitna partier. Skarpa kanter, släta ytor och ytterst få hanteringsmärken. Kornet av nysilver på denna tidiga utgåva är fortfarande skarpt på tippen.

perfekt passform utan glapp på alla ingående delar. Inget slitet och lagat. Helt nummerriktig inklusive trumma och kolvsidorna som är märkta med blyerts för hand på insidan.

Tydliga märkningar inklusive kontrollbokstäver på alla delar och Benjamin Hannis kartusch på vänster kolvsida. Felfritt ur samlarsynpunkt.

Mekaniskt felfri och orörd, direkt från USA: s samlarmarknad.

Det här är ett exemplar för samlaren som letat ett bra exempel på en tidig New Model Army i övergångsutförande. Denna saknar orden NEW MODEL i pipadressen. Spel mellan trumma och pipa 0,10 mm orört original. Beviset på att de var så tighta från början. Felfritt spegelblankt lopp. WOW! Det är inte draget med olja eller liknande på bilden.