Remington New Model Army Revolver, #35380

Pris:
22 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 35380. Tillverkad i september år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York. Pipan och trumman har annat serienummer, 56488, tillverkade i februari år 1864.

Tillverkad under det amerikanska inbördeskriget. Den här revolvern var en av de 106 000 exemplar som levererades till nordstaterna under kriget.

Modellen har en piplängd på 8" och en trumma för sex skott i kaliber .44". Varbygel av mässing och kolvsidor av oljad valnöt.

Exemplaret har tydliga märkningar bevarade trots en omfattande omblånering. Även kolvsidorna är fina med synlig kartusch på den vänstra, som är delvis läsbar.

Mekaniskt gott skick. Matningen smidig med följsam rotation av trumman. Indexering och timing perfekt. Låser närmast helt stumt i helspänn. Loppet fint med tydlig genomgående räffling med få skönhetsfel. Nipplar och skruvar lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,35 mm. Exemplaret hade ursprungligen ett konformat korn av nysilver på laxfot. Detta har man ersatt med ett smedtillverkat "Target" sikte. Detta är förstås trevligt för den moderne skytten men kan ställa till det i vissa tävlingsgrenar med avseende på reglerna. Man kan givetvis ta bort detta och återmontera ett korn i originalstil eller gänga i ett korn i originalstil som de såg ut på de senare tillverkade Remington modellerna. Man får se till sig själv och hur man tänkt använda revolvern eller inte.. Avser man inte tävla med revolvern så kan det ju vara en trevlig sak att det finns ett bra riktmedel.

Denna klenod tilltalar säkert främst skyttar men det är även ett äkta historiskt föremål vars ingående delar härstammar från det amerikanska inbördeskriget, även om den är något fördärvad ur samlingssynpunkt.

Utmärkt shooter helt enkelt.