Remington New Model Army Revolver, #44196

Pris:
14 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 44196. Tillverkad i november år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplar som gick direkt till nordstaterna från Remington på kontraktsbasis.

Lätt pitting och slagmärken jämnt fördelade över vapnet. Generellt bra skick. Lagning av skruvens infästningar för laddarmen.

Pipadress i tre rader, något nött. Kornet, original, något bearbetat. Kolvsidorna är gamla men sannolikt inte de ursprungliga, dvs. gamla men inte 160 år gamla. Kontrollbokstäver synliga här och var men bortnötta på andra ställen.

Nummerriktig inklusive trumman, fyra tydliga likadana serienummer kan identifieras. Trummans bakre del kraftigt infettad. Nipplar ser ut att vara i ok skick men lite svårbedömt. Loppet har helt OK räffling för skytte. Hel och halvspänn hakar upp bra, helt ok fjäderspänst. Matningens timing är bra men matarhanden är lite, lite för kort och man får ofta hjälpa trumman i position för låsning sista biten. Skjutbart men man får se upp så att den verkligen har låst mellan skotten - bör åtgärdas. Nipplarna behöver kontrolleras och rensas på det tjocka fettet av okänd typ innan skytte kan bedrivas. I en utav sex positioner låser trumman inte som den ska i rotationsriktningen, man behöver anpassa formen på urfräsningen i trumman för trumstoppet och/eller bearbeta trumstoppets form för att åtgärda detta fel. Spelet mellan trumma och pipa är 0,45 mm. Detta är skjutbart men stänker lite, inte ett säkerhetsmässigt riskabelt värde. Önskvärt mått är närmare 0,10 mm. Laddarmens upphak har bytts ut och penetrerar nu pipan in i loppet. Inget problem i sig då det är så pass långt fram i loppet. Den uppstickande delen kan filas ned så att man slipper tänka på huruvida det stör skyttet eller inte. Åtgärdas med diamantfil och tålamod alternativt borras bort och görs om.

Revolver i fullt fungerande skick som kan bli bättre med fix. Gör det själv och köp till detta låga pris alternativt lägg på 3000:- och vi ombesörjer åtgärd på samtliga punkter eller de du som köpare önskar för en rabatterad summa, innan leverans.