Remington New Model Army Revolver, #48027

Pris:
24 910,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 21/2 -22

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 48027. Tillverkad i december månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Exemplaret har de flesta militära kontrollbokstäver bevarade. Detta exemplar är en av de cirka 106 000 stycken som köptes av nordstaterna direkt från Remington för att användas i det amerikanska inbördeskriget.

Modellen har en piplängd på 8" och en rund trumma för sex skott i kaliber .44". Den avfyras Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av oljad valnöt.

Detta exemplar har delvis bevarade märkningar och har blivit renoverat någon gång i tiden. Man har putsat av och blånerat vissa delar samt lagt till flamhärdning på andra delar. Kolvsidorna har fått en blank fernissa.

Ett exemplar som många sannolikt tycker ger ett gott intryck utseendemässigt. Det mekaniska fungerar också bra. Utmärkt val för den som vill ha en antik revolver som ser väldigt fräsch ut. Mekaniken har god fjäderspänst och en fin mjuk gång i matningen. Loppet ser väldigt bra ut, mycket bättre än genomsnittet och matchar utsidan bra. Fin höjd i räfflingen. Skruvar och nipplar lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm.