Remington New Model Army Revolver, #53586

Pris:
39 000 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
20230714

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 53586. Tillverkad i januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaterna under inbördeskriget.

Piplängden är 8" med en trumma som rymmer sex skott i kaliber .44".

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Militära märkningar finns på de flesta delar, välbevarade. Även undersidan av kolvsidorna har bevarade kontrollbokstäver samt en kartusch av Giles Porter på vänster sida nedtill.

Samma serienummer återfinns på pipa, stomme, varbygel, trumma och insidan av kolvsidorna. Revolvern är helt nummerriktig.

Pipa, stomme, laddarm och trumma har skarpa fint kanter och en hel del blånering bevarad. Kolvsidorna är aldrig slipade och har ett mindre antal smärre hanteringsmärken.

Revolvern är noga genomgången. Inget sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar och revolvern kan lätt demonteras efter eventuellt skytte. Nipplarna är nya och trumman är väldigt fint skick överlag med släta fina kammare.

Loppet är en av de starkaste korten på det här exemplaret och är närmast felfritt. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm.

Ett exemplar som bör tilltala samlare såväl som skyttar. Nummerriktig och helt genomgången.