Remington New Model Army Revolver, #67857

Pris:
16 070,54 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 18/9 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 67587. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Pipan med serienummer 35501 är tillverkad i september månad år 1863.

Piplängden är 8". Trumman som är ett Remington original från Civil War, rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action.

Pipan urspungligen märkt med adress i tre rader. Militära kontrollbokstäver syns på stomme och pipa.

Både pipa och stomme kommer från de 106 000 exemplaren som såldes på kontrakt till nordstaterna under inbördeskriget.

Blånerad med flamhärdad hane. Konformat korn av nysilver. Kolvsidor av oljad valnöt.

Denna revolver är en mycket välfungerande och noga genomgången original revolver med de stora bitarna från Civil War och flera av de mindre bitarna från modern tillverkning av god kvalitet.

Stommen har seriernumret 67857 vilket placerar denna revolver som sannolikt tillhörande 13th Missouri Cavalry Regiment, Company A. Detta kompani deltog i följande slag under det amerikanska inbördeskriget;

Independence
Little Blue River
Mine Creek
Marais des Cygnes

samt flera mindre drabbningar. Regementet var aktivt från september '64 till 1866 och verkade tiden efter inbördeskriget mot indianer.

Serienumret 35501 på pipan är för långt från något känt serienummer för att ge någon uppfattning om var den kan ha varit. Militära kontrollbokstäver vittnar om att 35501 var ett militärt exemplar.

Trumman är ett original från Civil War men saknar idag synligt serienummer. Kolvsidorna förefaller antika eller åtminstone mycket gamla men kommer sannolikt inte från detta exemplar från början.

Kornet är nytillverkat av mässing och är noga inpassat till just den här pipan. Laddarm ej original ej heller upphaket som tyvärr genomborrar pipan in till loppet. Kontrollerat, och det kommer ej att vara en risk på något sätt rent tekniskt, det sitter fast mycket väl. Trumaxeln är nytillverkad och noga inpassad i den här stommen. Varbyglen, avtryckaren, hanen och matarhanden är nytillverkade delar som noga har passats in för att fungera minst lika bra som när revolvern var ny. Matningen känns verkligen bra och riktigt tight. Nya nipplar exakt tillverkade replikor av Remington original från Civil War. Spel mellan trumma och pipa är 0,05 mm.

Revolvern är så genomgången som den kan bli. Matningen och funktionen för övrigt är att likställa med en Remington som normalt ligger mycket högt i pris. Här är allt noga inpassat och restaurerat mekaniskt för bästa funktion. Från mynning till kolv, sitter ingenting fastrostat eller glappt. Alla skruvar och nipplar lossas lätt och revolvern är så redo den kan bli för skjutbanan. En äkta historisk Remington från inbördeskriget noga intrimmad och klar.