Remington New Model Navy Revolver, #27790

Pris:
22 321,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 24/10 M L

Publicerad 1/10 -19

NRA: Very Good

Remington New Model Navy Revolver med serienummer 27790. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Kaliber .36", piplängd 7.5", trumma för sex skott. Single-action. 

Pipadressen är något otydlig men läsbar. Även märkt med ett ankare på pipan närmast stommen. Varbygeln är märkt "M" på vänster sida. Trumman är märkt "E" i matarkransen. Samma serienummer återfinns på pipa varbygel och stomme. Kolvsidornas serienummer är inte läsbara längre. Trumman har inget nummer. Varbygeln är omstansad, varför vet man inte men det är tydligt att det har blivit någon form av förväxling eller återanvändning för reparation etc. Man kan tydligt se två nummer som båda ser ut som remingtons original serienummer fast från olika tider i produktionen. Kanske rör det sig om en återanvänd del.

Exemplaret har det senare ingängade kornet. Det är en missuppfattning att det äldre kornet på laxfot var justerbart i sidled, det handlar bara om en mer primitiv monteringsmetod. Man bytte till ingängat korn för att det gick snabbare att montera på fabriken, och tid är pengar när man har tim-avlönade arbetare.

Lite blånering finns kvar på laddarmen och pipan, frostigt, set bilder. Slagmärken finns vid tumgreppet för trumaxeln. Överlag skarpa kanter och revolvern ger ett oslitet intryck. Kolvsidorna har något mindre bra passform än original, sannolikt nedslipade lite, lite någon gång. 

Mjuk och smidig matning. Ej krispig men inte heller rasslig på något sätt. Lagom insliten kan man säga. Original nipplarna är helt OK för skytte men vi kan montera nya för den som vill ha den som fin shooter. En av de bästa .36:orna som finns för det ändamålet. Spel mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Trycket är riktigt fint för skytte. Kanske har någon skytt haft den. Trumman låser stumt i helspänn och revolvern är utmärkt både som shooter och samlarobjekt. Prisvärd!