Remington New Model Pocket Revolver, #7231

Pris:
16 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 7231. Tillverkad under andra halvan av 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av ca 25 000 tillverkade exemplar.

Pipans längd detta exemplar är 3-1/2" och den totala längden ligger på 7-3/16". Total vikt detta exemplar är 388 gram.

Blånerad, med flamhärdad hane. Avtryckarskyddet är försilvrat stål. Kolvsidor av fernissad valnöt.

Riklig, blank blånering på pipa, laddarm och trumma. Stommens blånering över mestadels övergången i mörk blåneringsrest. Avtryckarskyddet behåller ca hälften av sin försilvring som är ganska mörk och orörd sedan länge. Kolvsidorna har utsökt passform och är helt fria från skador samt behåller närmast all fernissa.

Man har vid något tillfälle ersatt det urspurngliga kornet med ett kraftigare av bladtyp som ser lite mer modernt ut än originalet i mina ögon.

Ett fint nummerriktigt exemplar som platsar i vilken samling som helst. Ett äkta vilda-västern vapen direkt från pokerrummet.

Mekaniskt känns revolvern väldigt fräsch, med krispig matning och distinkt låsning i helspänn helt utan glapp. DOCK så håller inte halvspänn. Man behöver se över detta innan man skjuter med revolvern. Den blir svår och farlig att ladda. Kan man inte göra detta själv och är inställd på att skjuta med revolvern kan jag hjälpa till med kontakt till kunnigt företag som kan åta sig detta.

I USA prioriterar man inte mekanisk funktion på dessa antika vapen så som vi gör här i Sverige. Mycket av det beror på att det finns en stor tillgång till licensfria nyproducerade svartkrutsvapen. Dessa antika vapen köper man främst som investering eller av rent intresse. Vem vill inte äga ett äkta stycke amerikansk historia?