Rogers & Spencer Army Model Revolver, #2059

Pris:
32 142,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för K. N. 5/8

Publicerad 23/7 -19

NRA: Fine


Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 2059. Tillverkad år 1865 i Willowdale, nära Utica, Delstaten New York. Såld till Nordstatsarmén som beställde 5000 stycken för att använda i inbördeskriget. 

Denna rejäla revolver i kaliber .44" delades aldrig ut och kom inte till användning innan kriget hann ta slut. 

Idag är den omtyckt bland svartkrutsskyttar och många menar att det är den bästa kaliber .44" revolvern för tävlingsskytte, även om Rem NMA är vanligare. 

Exemplaret är i väldigt fint skick med en hel del blånering kvar och fina kolvsidor. Nummerriktig är den också med undantag för laddarm och trumaxel som har andra nummer. Alla delar är fina original. 

Militära märkningar finns på alla väsentliga bitar, initalen B finns på pipa, trumaxel, stomme, varbygel, trumma, hane, kolvsidor. Topstrapen har fin adress. Cartouchen är av RPB, Robert, P. Barry. 

Mekaniskt är den i ett fantastiskt skick med nyskickskänsla. Krispig och stum i helspänn. Spelet är 0,15 mm orört original emllan trumma och pipa. Loppet är i princip perfekt i skicket, se bilder. Trycket är något hårt, vilket är vanligt på R & S. Nipplar är gamla original i okej skick.

Ett utmärkt exemplar för samling eller skytte på högsta nivå. Vi kan justera trycke och passa in nipplar samt byta korn om köparen önskar, mot en överenskommen merkostnad.