Rogers & Spencer Army Model Revolver, #2107

Pris:
37 900 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Very Good

Rogers & Spencer Army Model Revolver med serienummer 2107. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Company i Willow Dale, nära Utica i delstaten New York.

En revolver för nordstaternas kavalleri. Tillverkad i 5800 exemplar som aldrig hann komma till användning i inbördeskriget mellan staterna.

Pipans längd på modellen är 7.5" och trumman rymmer sex skott i kaliber .44". En slagslåsrevolver av single-action typ.

Importerad av oss direkt från USA, ingen tidigare ägare i Sverige. Exemplaret har tidigare fått en ny blånering med en mörkt blåaktig och matt färgton. Nummerriktigt exemplar med samma serienummer på alla så märkta delar.

Revolvern har fått en fullständig professionell genomgång. Demonterad i minsta beståndsdel och tvättad. Nya nipplar monterade och timing justerad till perfektion. Spel mellan trumma och pipa endast 0,10 mm. Trycket har bearbetats för att passa dagens nivåer som är lämpliga för tävlingsskytte. Trummans axel är rak på detta exemplar och original. Viktigt att iaktta försiktighet vid laddning av denna modell och inte utsätta trummans axel för stora påfrestningar då den lätt kröks eller bryts av.

Ett litet radiellt spel finns mellan trumma och trumaxel som uppkommit av naturligt slitage. Det är inget som är nödvändigt att åtgärda. Låsningen vid helspänn är absolut stum. Loppet är mycket fint med ytterst små skönhetsfel och övervägande blankt. Det är inte perfekt draget på bilden och något mindre skräp är närvarande. 

Den här revolvern är både ett historiskt föremål med spännande historia och ett utmärkt val för svartkrutsskytten.

Inget sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar och revolvern kan med lätthet demonteras för rengöring efter eventuellt skytte.