Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver, #5173

Pris:
25 892,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 7/2

Publicerad 5/4 -19

NRA: Fine


Starr Arms Co. Double Action Model 1858 Army Revolver med serienummer 5173. Tillverkad ca år 1860 i Binghamton eller Yonkers, New York.
Piplängd 6″. Trumman rymmer sex skott i kaliber .44″.

Modellen användes under det amerikanska inbördeskriget. Exemplaret är levererat till nordstatsarmén och därför finns Sub-inspector initialer på alla väsentliga delar.
Det finns även Principal Sub-inspector cartouche på kolvträet.

Blånerad, med flamhärdad laddarm, hane och avtryckare. Kolvträ av valnöt. Double-action mekanism med omställare på avtryckarens baksida för double eller single action. 

Exemplaret har samma serienummer på samtliga delar som skall vara märkta, med undantag av kolvträet som har nummer 4998. 

Mekaniskt är revolvern i närmast nyskick. Det märks tydligt att exemplaret inte är mycket använt och att den blivit väl omhändertagen. Ingenting sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar och den kan lätt demonteras för närmare inspektion. Ett ovanligt fint exemplar för samlaren. Rekommenderas i första hand inte för skytten då det finns för mycket originalfinish kvar. Spel mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Loppet är väldigt fint. Blankt och med väldigt lite åldersslitage. Skarpa bommar.