Starr Arms Co. Single Action Model 1863 Army Revolver, #28147

Ord. pris: 
24 000 kr
Rea:
20 500 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
3 500 kr (15%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Starr Arms Company Single Action Model 1863 Army Revolver med serienummer 28147. Tillverkad mellan 1863-65 av Starr Arms Co., New York City.

Totalt tillverkades 32 000 exemplar varav de flesta såldes via kontrakt till nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

Det här nummerriktiga exemplaret är en av de många som levererades till kriget skådeplatser, sannolikt hamnade den i händerna på en kavallerist från nordstaterna, mot andra halvan av kriget.

Piplängd på modellen är 8" och kalibern är .44". Trumman rymmer sex skott. Single-action. En brytmodell där pipan fälls nedåt efter att skruven med tumgrepp på höger sida upptill, skruvats ut.

Ursprungligen levererades dessa med full blånering, oljat kolvträ av valnöt och laddarm, hane med flamhärdning.

Exemplaret har 20-25% blånering kvar och viss flamhärdning på framförallt hanen bevarad. Kolvträet är fint och utan sprickor. Man kan fortfarande skönja kartuschen på vänster sida nedtill men den är svår att tyda. Tydligt märkt med patentstämpel och adress på vänster, respektive höger sida av stommen.

Mekaniskt mycket tight revolver med mycket kvar att ge. Nya nipplar sitter inpassade och den känns väldigt frisk överlag. Fin fjäderspänst. Ett korn av högre modell, senare ditsatt finns på pipan. Originalkornet ej bevarat. Exceptionellt fint lopp med ytterst små högst utspridda ytliga pits. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm, dock ska sägas att trumman har ett schims baktill. Det fungerar bra som lösning för ett annars sannolikt något stort trumspel.

Utmärkt val för skytten.

Kommisionsuppdrag

Har du också något att sälja? kontakta oss, vi jobbar till förmånliga priser jämfört med konkurrensen.