Whitney Navy Model Revolver, #17329

Pris:
15 178,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 5/1 HP

Publicerad 23/7 -19

NRA: Good


Whitney Navy Model Revolver med serienummer 17329. Tillverkad under tidigt 1860-tal. Second Model, 4th Type. Såld på kontrakt till United States Ordnance Department. Levererad till 21st Pennsylvania Volunteer Cavalry, Company D. Hälften av produktionen av denna modell gick till Union Army.

Kaliber .36", trumma för sex skott. Pipans längd är 7,5". Single Action mekanism. Trumman kan tas ut om trumaxeln/laddarmen förs fram, detta kan ske efter att skruven i stommen som håller den vridits till rätt läge.

Ett slitet men mycket välfungerande shooter exemplar.

Ingen ursprunglig finish kvar men ett lopp med fin räffling. Nya nipplar inpassade. Nummerriktig är den också, utom trumman vars nummer inte syns längre och kolvsidorna som är jättefina nytillverkade ex. Varbygeln som urpsrungligen är väldigt trång på dessa har blivit utbytt till en från en Rem NMA, vars serienummer slipats bort.

Spelet mellan trumma och pipa är 0,25 mm. Det finns ett 1 mm glapp i rotationsriktningen på trumman vid helspänn. Det påverkar inte funktionen. Precis lagom hårt trycke för skyttens behov. Vingskruven är hemgjord. 

Ett perfekt exemplar för skytten.