Whitney Navy Model Revolver, #20521

Pris:
19 900 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Publicerad 6/10 -21

NRA: Good

Whitney Navy Model Revolver med serienummer 20521. Tillverkad på tidigt 1860-tal av Whitney Arms Company i New Haven, Connecticut.

Pipans längd är 7.75" och revolvern har en trumma för sex skott i kaliber .36".

Blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Varbygel av mässing och ett smalt stolpkorn av mässing. Kolvsidor av fernissad amerikansk valnöt.

Exemplaret har spår av blånering kvar främst på pipan. Jämnt fördelad brunprickig patina över hela revolvern. Släta ytor och skarpa kanter överlag. Väldigt lite hanteringsmärken eller slagmärken överlag. Fin trumma med antika nipplar i fungerande skick.

Kolvsidorna är det svagaste kortet på det här exemplaret. De har ett välpatinerat utseende som gör sig bra på en äkta veteran från inbördeskriget som denna revolver faktiskt är. Dessa omtyckta revolvrar kom att brukas flitigt i kriget mellan staterna och många har därför idag ordentligt med patina. Detta är att betrakta som en fin Whitney Navy.

Mekaniskt välfungerande. Nipplar och skruvar lossade och smorda. Loppet är riktigt fint med djup skarp räffling. Inga partier med djupare rostangrepp. Spel mellan trumma och pipa ligger på förhållandevis låga 0,20 mm orört original. God fjäderspänst och en låsning i helspänn av trumman som är närmast stum. Ett patinerat men bra exemplar som dessutom har god nummerriktighet. Utmärkt val för skytten som önskar skjuta med en lite nättare men ändå fullstor kaliber .36" revolver.