Colt Model 1849 Pocket Revolver, #256781

Pris:
19 900 kr
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 256781. Tillverkad år 1865 av Colt Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Vanlig som sidearm under amerikanska inbördeskriget. Många soldater köpte den privat och hade med sig som extra "livförsäkring". 

Tillverkades i över 300 000 exemplar och var under många år Colts populäraste produkt. Det här exemplaret är nummerriktigt och har den längsta pipan på 6". Den har även den stora trumman för sex skott och den stora varbygeln. Trumscenen är nästan helt intakt och det finns riklig flamhärdningkulör kvar på stommen och hanen samt insidan av laddarmen. Inga lagningar eller skador. Ett bra exemplar för samlare. 

Mekaniskt fungerar den utmärkt. Matningen är smidig korrekt indexering. Något lite rörlig i helspänn men inte alls mycket. Normalt slitage hos ett bra exemplar. Ärlig och örörd känsla överlag. Djup och tydlig räffling hela vägen i loppet. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,45 mm. Vi bryr oss inte om att åtgärda det något höga spelet då den är godkänd av SSSF och kanske inte exemplaret som den hängivne skytten väljer i första hand. Fint samlarex med riklig finish!

Bland de sista bilderna finns en jämförelsebild mellan en Colt Pocket och en Colt Navy för att ge en uppfattning om storleken.