Colt Model 1849 Pocket Revolver, #284796

Pris:
24 000 kr
Inkl. 12% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 6/1 -21

NRA: Fine

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 284796. Tillverkad år 1866 av Colts Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. Trumscen föreställande "Stagecoach Hold-Up". 5" piplängd, trumma för sex skott i kaliber .31".

Riklig blånering kvarstår på pipan och fläckvis på den något avmattade trumman. Fin flamhärdningskulör på stommen. Även hanen har en hel del kulör bevarad. Varbygel och backstrap är härligt senapsgula, ett tydligt tecken på att de aldrig varit avputsade. Fragmentarisk försilvring kvarstår, mest på backstrap undertill. Kolvträet är riktigt fint och välbehållet med ytterst få slag och hanteringsmärken. ca 30% trumscen finns kvar. Nummerriktig men numret på trumaxeln har gått förlorat i en lagning. 

Mekaniskt utmärkt. Matningen fungerar precis som den ska och den låser ganska stumt. God spänst i fjädrar. Alla skruvar och nipplar är lossade som på alla vapen vi säljer. Nipplarna är original och går att använda. Loppet är fint med tydlig genomgående räffling med gott djup. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm.

Ett trevligt samlarex.