Colt Model 1849 Pocket Revolver, #80929

Pris:
29 000 kr
Inkl. 12% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad PC 19/6

Publicerad 15/4

NRA: Fine - Excellent

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 80929. Tillverkad år 1853 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Piplängd 6" med trumma för fem skott i kaliber .31". Fina tydliga märkningar över hela vapnet, helt intakta inklusive en minst 85%-ig trumscen. Nummerriktig.

Pipan behåller över 85% blånering och har fin skarpa kanter med helt släta ytor överlag. Trummans blånering är i stort sett bortnött. Fina flamhärdningskulör på laddarm, stomme och hane. Försilvringen finns kvar till ca 60-70% på varbygel och backstrap sammantaget. Kolvträet är väldigt välbevarat och har inga större hanteringsmärken samt perfekt passform. 

Mekaniskt absolut toppskick. Inget att anmärka på, den kan inte ha varit mycket avfyrad. Loppet är närmast helt felfritt vilket är sällan man ser på dessa tidiga revolvrar. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,15 mm och det är inget som har varit på och åtgärdat på något sätt, det är från fabrik. Trumman i princip fri från glapp med hanen i helspänn. Bra avtryck på alla sätt. Skruvar och nipplar lossade och infettade. Originalnipplar i bra skick. Nya nipplar passas in mot tillkommande kostnad på 600:-.

Ett ovanligt fint samlarvapen som är i fullt funktionsdugligt skick.