Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #24092

Pris:
28 000 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Åter Publicerad 11/6 -21 efter inbyte

Såld 22/10 -20

Ursprungligen Publicerad 8/12 -19

NRA: Fine to Excellent

Manhattan 36 Caliber Model Revolver med serienummer 24092. Tillverkad ca år 1861-62 av Manhattan Firearms Manufacturing Company i Newark, New Jersey. 

Series III.

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. Korn av nysilver, format som en halvmåne. 

Pipadress i en rad. Patent datum från 1859 på trumman. Trumman har fem "medaljonger" föreställandes olika stridsscener. 

Kaliber .36", trumma för fem skott. 

Helt nummerriktig. Riklig finish, med högblank och vältäckande blånering på hela pipan sånär som på en fläck på den högra sidan. Trumman har fantastiskt fin yta nästan helt fri från hanteringsmärken och en del blånering kvar, vilket är mycket ovanligt. I princip all försilvring är kvar på varbygel och backstrap. Stommen har väldigt fin flamhärdningskulör bevarad. Det finns spräcklig blåneringsrest kvar i trummans kamrar. 

Mekaniskt välfungerande med väldigt krispig, osliten matning som låser trumman stumt. Perfekt linjering kammare-lopp. Spelet mellan trumman och pipan är 0,25 mm. Fint trycke, ej hårt. Nipplarna är äldre och i skick för provskjutning samt informellt skytte. Nipplarna kan bytas ut för den som önskar. Loppet är slätt och fint men har lite grund räffling. Det ska nämnas att räfflingen inte var lika djup på dessa från början jämfört med Colt eller Remington. 

Ett ovanligt fint exemplar i samlarskick. Rekommenderas till samlare först och främst.