Remington New Model Army Revolver, #115957

Pris:
23 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 115957. Tillverkad i december månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Den oktagonala pipan är 8" lång och trumman rymmer sex skott i kaliber .44". De militära kontrollbokstäverna på revolverns alla större delar visar att det här är en av de 106 000 exemplaren som köptes via armékontrakt av nordstaterna under amerikanska inbördeskriget.

Revolvern har en typisk patina för dessa vapen som sett en del slag. Man har partier med djupare rost blandat med partier med slätare ytor. Den ursprungliga blåneringen är borta. Revolvern har aldrig varit hårt avputsad utan snarare ordentlig rengjord varför den har en ganska ljus färgton som helhet. Pipadressen i tre rader är oskadd och fullt läsbar ovanpå pipan. Samma serienummer, 115957 hittar man på pipa och stomme. Varbygeln har ett annat serienummer och är från en likadan antik revolver. Likaså trumman har annat serienummer och kommer från en likadan antik revolver även den. Varbygeln något deformerad men inte så att det stör funktionen på något sätt. Kolvsidorna är senare tillverkade i original utförande men med den trevliga skillnaden att de är mycket tjockare. En klar fördel för den som avser tävlingsskjuta med vapnet. Hanen är av senare tillverkning.

Mekaniskt är revolvern fullständigt genomgången och samtliga skruvar är lossade. Nya nipplar från Track of the Wolf sitter inpassade och redo att användas. Matningen har mycket god fjäderspänst och är väldigt smidig med perfekt timing, injusterat av vapensmed. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm. Loppet är ovanligt fint och mycket bättre än man väntar sig när man tittar på utsidan, med djup skarp och blank räffling. Låsningen i helspänn är perfekt med absolut stum och stadig låsning. Det blir inte så mycket bättre än så här för skytten!